Olika saker att betta på

Betting har länge varit en av de vanligaste formerna av spel och har sedan online-casinots intåg haft en självklar plats bland de mest populära spelen. Var du än spelar har du möjlighet att betta på nästan vad som helst - allt från vilken president som kommer vinna valet i USA till vilken häst som tar hem travet.

Under det brittiska hästsports-evenemanget Cheltenham Festival, bettas det under fyra dagar för mer än 820 miljoner dollar – en enorm summa pengar. Det vanligaste och mest populära spelet att betta på är givetvis fotboll. Övriga sporter kan bland annat vara amerikansk fotboll, basket, hockey, boxning och MMA. Man skulle nästan kunna påstå att man kan betta på allting som går att tävla i.

Betta på fotboll

Sport är, som beskrivits ovan, den vanligaste och mest populära formen av spel att betta på, och den mest populära sporten är föga förvånande fotboll. Därför ger vi dig nu några tips och råd som kan vara bra att tänka på när du ska betta på fotboll.

När du bettar på fotboll kan du välja mellan en mängd olika spel att betta på. Det kan handla om allt från vilket lag som vinner, vilken spelare som gör mest mål eller de flest passningar till vilken målvakt som räddar flest straffar eller hur många gula kort som delas ut i matchen. Genom att läsa statistik och titta på olika lags matchhistorik samt spelarnas prestationer kan man skapa sig en bättre uppfattning om hur spelet kommer att gå. Ha gärna dessa parametrar i åtanke innan du ska betta.

Det är förstås även möjligt att låta en dator välja ut matcher eller hästar att vinna utan att du själv behöver göra det. Detta gör att du som inte är särskilt insatt i sport ändå kan delta och vinna.

Betta på hästar

En annan stor betting-sport i Sverige är förstås hästsporten. Både trav och galopp lockar stor publik och denna spelform är otroligt populär. På travbanan Jägersro utanför Malmö har man kört travlopp varje lördag sedan 1993. V65 är det äldsta travloppet och inleddes på Solvalla utanför Stockholm redan på 70-talet. Nedan följer lite information och tips kring travspel och vad du bör tänka på när du spelar på hästar.

Travsport skiljer sig förstås lite från exempelvis fotboll och andra sporter eftersom du inte satsar på något lag utan på hästar. I Sverige kan du spela på många olika lopp och de största och mest kända är V64, V65, V75 och Dagens Dubbel. Alla dessa spelar du på hos spelbolaget ATG.

Precis som i fotboll finns det många olika spel att betta på i travsport. Förutom att spela på vem som kommer först, kan du också betta på vilken häst som kommer tvåa eller trea i ett lopp. Utöver ATG erbjuds även spel på trav hos många andra spelbolag, som t.ex Unibet, bet365, Expekt och NordicBet

Du som vill betta

Med denna korta introduktion kring betting hoppas vi att du har fått lite tips och råd kring hur då ska bära dig åt för att spela. Tänk på att det i betting inte bara handlar om att ha tur och satsa på den man tror ska vinna utan att det handlar minst lika mycket om att vara påläst och kolla både statistik och historik inför en match eller inför ett travlopp. På så sätt kan man skapa sig en bättre bild av vad man bör satsa sina pengar på.